De kijkcijfers van vrijdag 12 maart

De TV Van gisteren: Flikken Maastricht scoort bizar goed

13 maart 2021 09:14 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
Flikken Maastricht haalde een monsterscore op de vrijdagavond. Ook The Voice of Holland ging weer als een trein.
Het eerste deel van het afsluitende tweeluik van het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht wist vrijdagavond meer dan twee miljoen kijkers te scoren. Dat is met afstand de best bekeken aflevering van dit seizoen. In totaal stemden 2.01 miljoen mensen af op de serie op NPO 1. Op Twitter leefde men mee.

The Voice

Het kijkcijferkanon van RTL 4 op de vrijdagavond is natuurlijk The Voice of Holland. Deze week moest het dus Flikken Maastricht voor laten gaan qua kijkcijfers, maar toch weer er weer gretig op afgestemd. Er keken 1.97 miljoen mensen naar de talentenjacht, die volop bezig is aan de liveshows. Deze twee programma's waren met afstand de beste scorende amusementsprogramma's van de avond.

Veelbesproken Jinek

Na de veelbesproken aflevering van Jinek donderdagavondwist ze vrijdagavond nog aardig wat kijkers te scoren op RTL 4. Ondanks oproepen op Twitter om de talkshow te boycotten, stemden 1.16 miljoen mensen af op het programma. En dat is meer dan de collega's van Op1, waar 1.05 mensen naar keken. De andere NPO 1-talkshow De vooravond kwam net boven de miljoen uit.

Stilte! AUB

De Nederlands-Belgische serie Red Light scoorde op NPO 1 983.000 kijkers. De programma's van SBS 6 hadden het moeilijk vrijdagavond. Dat is ook wel logisch, gezien het geweld van NPO 1 en RTL 4. Naar 5 tegen 5 en Stilte! AUB, dat aan de eerste aflevering begon, keken rond de 600.000 kijkers.

Meer over