De kijkcijfers van zondag 25 augustus 2019

De TV van gisteren: Frits Sissing bezorgt NPO 1 topcijfers

Alleen NPO 1 wist op deze zonnige zondag in augustus boven het miljoen te komen en dat was grotendeels dankzij programma's gepresenteerd door Frits Sissing.

Frits nam de gehele primetime programmering van de zender voor z'n rekening. Eerst met een aflevering van het altijd goed scorende Tussen kunst en kitsch dat ook ditmaal goed was voor 1.15 miljoen kijkers. Daarna was Sissing samen met Romy Monteiro live te zien als de presentatoren van de jaarlijkse Musical sing-a-long vanaf de Uitmarkt. Het meezingfestijn stond stil bij het overlijden van Martine Bijl en kon voor het oog van 989.000 kijkers op grotendeels positieve online respons rekenen.

Zomergasten legt het af

Terwijl RTL 4 z'n best deed met de tv-première van The hitman's bodyguard, wat 500.000 kijkers opleverde, spendeerde Janine Abbring de voorlaatste Zomergasten met longarts Wanda de Kanter. 434.000 kijkers waren getuige van een verhelderend gesprek over roken in Nederland, het gevaar van lobbyisten en de risico's van verslaving.

Grenslanders matig van start

NPO 3 lanceerde ondertussen de gloednieuwe Nederlands-Vlaamse dramaserie Grenslanders met Jasmine Sendar als een geharde Rotterdamse rechercheur die samen met een Vlaamse psycholoog een bende mensenhandelaars in Zeeuws-Vlaanderen probeert op te rollen. 326.000 kijkers zagen de eerste twee afleveringen en de kritieken waren uiterst gemengd. 

Meer over:

Reageren