Grenslanders

Nieuwe spannende thrillerserie met Jasmine Sendar begint in augustus

27 mei 2019 15:37 | serie | Door Irma Tomas

© Avrotros
Jasmine Sendar speelt haar eerste rol in jaren in de nieuwe serie Grenslanders die vanaf eind augustus te zien is en gaat over een mysterie, mensensmokkel en eeuwenoude rituelen.

In de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen wordt aan Nederlandse zijde een onbemand plezierjacht aangetroffen doorzeefd met kogels en vol bloedsporen. Aan Vlaamse zijde wordt tegelijkertijd een mysterieus dolend meisje gevonden.

Vreemdelingen

De Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel (Jasmine Sendar) en de Antwerpse gerechtspsychiater Bert Dewulf (Koen De Bouw) worden ieder op een zaak gezet en ontdekken al snel dat er een verband is tussen het jacht en het meisje. Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, komen ze erachter dat de bewoners van dit grensland al eeuwenlang op hun eigen manier omgaan met vreemdelingen.

Persoonlijke problemen

Tara en Bert stuiten in het grensland steeds meer op tegenwerking. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende grensland en de mensen die er wonen, er praktijken op nahouden die het daglicht niet mogen zien. In een sfeer van toenemende paranoia en vijandigheid dringen ze dieper door in de geheimen van de streek, maar daarbij gaan ook hun persoonlijke problemen hen steeds meer parten spelen…

Jasmine Sendar

Jasmine Sendar (41) is een opvallende keuze voor de hoofdrol omdat ze tot nu toe alleen maar in de soaps Goudkust, Onderweg naar morgen en Malaika speelde. Sendar vertelde in verschillende interviews dat ze zo moelijk aan de bak kon komen als actrice dat ze o.a. in de thuiszorg en de kantine van een school terecht kwam. Later presenteerde ze het kookprogramma Zeker eten op YouTube.

Behalve Jasmine Sendar spelen ook Fedja van Huêt, Monic Hendrickx en Robin Boissevain hoofdrollen. Erik de Bruyn regisseert de reeks.

Grenslanders, vanaf zondag 25 augustus te zien bij Avrotros op NPO 3.


Meer over