Kijkcijfers van donderdag 28 januari 2021

De TV van gisteren: Geen centje pijn voor Marble Mania

29 januari 2021 08:22 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wiliam Rutten
John de Mol was vorige week blij met de kijkcijfers van de eerste aflevering van Marble Mania, maar was daarna direct ook weer kritisch. Dat bleek nergens voor nodig, want de knikkershow haalde donderdag nagenoeg hetzelfde kijkcijferaantal.

Donderdag keken er namelijk bijna 1,4 miljoen mensen naar Marble Mania en daarmee levert SBS6 nagenoeg niks in. “Ik ben dan degene die ’s morgens om half acht een uur of anderhalf uur héél bij is en dan denk ik om een uur of negen: ja, maar volgende week?”, zei De Mol vorige week tegen De Telegraaf over de kijkcijfers van de knikkershow. De deelname van Nick & Simon en Kees Tol zorgde bij de kijker voor een lach op het gezicht.

De TV Kantine

De TV Kantine verloor wel een behoorlijk aantal kijkers. De persiflageshow kwam deze keer niet boven het miljoen uit en moest het met 912.000 kijkers doen. Vorige week stemden er nog 1,1 miljoen mensen op Carlo Boszhard, Irene Moors, Elise Schaap en alle anderen af. Bij de NPO haalde Nieuwe boeren behoorlijk uit met 1,1 miljoen kijkers.

Journaals

De best bekeken programma's van de donderdag waren allemaal nieuwsbulletins. Het NOS journaal van 20.00 uur was de winnaar met 2.616.000 kijkers, gevolgd door de editie van 18.00 uur (1.638.000) en die van de collega's van RTL (1.491.000).

Meer over