De kijkcijfers van donderdag 21 januari 2021

De TV van gisteren: Marble Mania knikkert De TV Kantine voorbij

22 Januari 2021 07:45 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© SBS6
Marble Mania ging donderdag van start bij SBS6. De knikkershow schoot uit de startblokken met 1.398.000 miljoen kijkers.

John de Mol en de zijnen lopen vrijdagochtend met een glimlach door het Talpa-gebouw door de uitstekende start van Marble Mania. De knikkershow, gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz en voorzien van commentaar van Jack van Gelder, versloeg bijvoorbeeld grote concurrent De TV Kantine. Naar de persiflageshow op RTL4 keken 1.071.000 mensen.

Record

De kijkcijfers van Marble Mania en De TV Kantine vallen overigens in het niet bij die van De slimste mens. De kennisquiz van Philip Freriks en Maarten van Rossem blijft maar aan populariteit winnen. Waar eerder deze week het record op 2,4 miljoen kijkers werd gezet, klapte de quiz daar donderdag overheen met 2,7 miljoen kijkers.

Dagfinale

Die kijkers zagen hoe Emma Wortelboer de slimste van de dag werd door in de laatste ronde ‘Het collectieve geheugen’ in haar eigen beurt alle 150 seconden te pakken. In de dagfinale was het verschil tussen Rob Kemps en Tijl Beckand bijzonder klein. Met één antwoord verschil stuurde Snollebollekes-zanger Kemps tegenstander Beckand naar huis.

Opvolger

Zodoende staan Wortelboer en Kemps vrijdagavond in de finale van dit seizoen van De slimste mens. Zij nemen het dan op tegen de grote favoriet Andries Tunru. De cabaretier was in de voorronde schier onklopbaar, want hij deed zeven keer mee en was zeven keer de slimste van de dag. Om 21.30 uur weten we wie de opvolger is van de laatste winnaar, NOS-nieuwslezeres Astrid Kersseboom.

Meer over