De TV van gisteren: GTST houdt Caroline Tensen van koppositie

De weekfinale van GTST was met 1.24 miljoen kijkers de best bekeken amusementsshow op primetime. De soapies versloegen nipt Caroline Tensen met Een tegen 100 die 1.17 miljoen mensen wist te bereiken.

GTST sloot de week af in stijl. Actrice Miryanna van Reeden maakte haar opwachting in de serie als Malena Blanco en deed dat in stijl door zich als een hongerige wolf op Ludo te storten. Pas de volgende ochtend kwam het stel er achter dat ze het nichtje is van zijn vaste huishoudster mevrouw Zwart. Maar toen was het leed al geleden.

Superkids blijft achter

Na de winst van GTST verloor RTL 4 de gunst van de kijker met Superkids, dat met 1.04 miljoen achterbleef op grote concurrent NPO 1. Daar wist de Vlaamse krimi Witse 1.05 miljoen fans te bedienen waarna Een tegen 100 doorstootte naar 1.17 miljoen. Pas op de late avond wist RTL 4 weer te scoren: 836.000 kijkers zagen RTL Late night tegenover 614.000 mensen voor Jeroen Pauw die een stel jonge transgenders ondervroeg over hun zoektocht naar de liefde en hun EO-realityserie Love me gender.

SBS 6 zakt in

Ondertussen heeft SBS 6 het zwaar op de vrijdagavond. De kijkcijfers voor Rad van fortuin zijn de afgelopen week behoorlijk in gezakt, met een weekafsluiter van 355.000 sluit het spelprogramma de kijkcijfer top 25 af. Ook The next boy/girl band bloedt kijkers: de derde aflevering werd gezien door 437.000 kijkers. Vorige week waren dat er nog meer dan 500.000.

Meer over:

Reageren