Kijkcijfers zondag 11 januari 2021

De TV van gisteren: Heel Holland Bakt passeert 3 miljoen kijkers

11 januari 2021 08:53 | kijkcijfers | Door Dominique Hofman

© Heel Holland Bakt
Voor de derde week op rij is Heel Holland Bakt geklommen in de - toch al bizar goede - kijkcijfers. Naar de derde aflevering van het bakspektakel keken zondag ruim 3 miljoen mensen. 

De vorige aflevering van Heel Holland Bakt werd gemiddeld al door 2,8 miljoen mensen bekeken. De kijkers genoten deze week van de opdrachten in het thema 'Ingewikkeld'. Maar ondanks de goedbekeken uitzending werd er op Twitter toch behoorlijk geklaagd over de bakkunsten van de bakkers dit seizoen. 

 

40 jaar TV-show

Ivo Niehe wist met zijn 40 jaar TV-show dan wellicht geen 3 miljoen mensen te trekken; ook voor hem was het maandagochtend waarschijnlijk prettig wakker worden. Naar het programma op NPO 1 keken bijna 1,5 miljoen mensen. Het interview met Willem van Hanegem door Niehe kon vooral op positieve reacties van de kijkers rekenen. .

 

RTL Exclusief

De vernieuwde versie van RTL Exclusief van Beau van Erven Dorens als presentator werd door 757.000 Nederlanders bekeken. Het programma op RTL 4, dat na de eerdere nieuwjaarseditie bakken commentaar kreeg, viel nog steeds lang niet bij alle kijkers in de smaak. Toch leken sommigen de vernieuwde quizversie met de deepfake-karakters toch ook wél te kunnen waarderen. De verdeling op Twitter was in ieder geval enorm. 

 

Humberto

Of RTL Exclusief de aftrap van Humberto in de weg heeft gestaan is op dit moment de vraag. De eerste uitzending van zijn RTL 4-talkshow op zondagavond werd met 660.000 kijkers middelmatig bekeken. Toch lijkt de kijker blij dat hij weer terug is met een talkshow.  

 

Meer over