Kijkcijfers 20 november 2022

De TV van gisteren: Isola di Beau maakt geweldige start

21 november 2022 08:52 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Na Lago di Beau stond Beau van Erven Dorens gisteravond aan de start van een nieuw seizoen Isola di Beau. Zelfde concept, maar dan vanaf een mooi huis op Sardinië. Met dit keer Diederik Ebbinge en Matthijs de Ligt als gasten.

Na de vrieskou afgelopen weekend konden kijkers wel wat zon gebruiken op hun beeldbuis. De eerste aflevering van Isola di Beau ging dan ook flitsend van start met ruim 1,2 miljoen kijkers. Diederik Ebbinge kennen we natuurlijk om zijn droge humor in verschillende satirische programma’s, maar voetballer Matthijs de Ligt liet aan Beau een andere kant van zichzelf zien en viel daarmee enorm bij de kijkers in de smaak.

Openingswedstrijd WK voetbal Qatar-Ecuador

De aftrap van het WK voetbal werd gistermiddag officieel afgetrapt en veel Nederlandse voetbalfans hadden wel zin in het eerste potje voetbal. Ruim 2,1 miljoen kijkers zagen hoe gastland Qatar het tegen Ecuador mocht opnemen. Het was dan ook, na het achtuur Journaal (2,5 miljoen kijkers), het best bekeken programma van de dag. WK-debutant Qatar mocht eindelijk laten zien wat ze waard zijn en dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Maar al na een paar minuten werd pijnlijk duidelijk dat ze er bar weinig van kunnen. Ze gingen dan ook kansloos onderuit tegen Ecuador.

Aria

Naast alle sportwedstrijden was voor muziekliefhebbers ook de finale van Aria te zien. De zangwedstrijd werd bekeken door 980.000 kijkers en wist daar een mooie plek in de top-10 van best bekeken programma’s mee te bereiken. Na veel overleg werd uiteindelijk Sylvia tot grote winnaar uitgeroepen. Wat voor veel kijkers toch als een kleine verrassing kwam, want die hadden eerder Mira als winnaar verwacht.

Five Live

Ook het eerste seizoen van Five Live kwam gisteravond tot een einde. De laatste aflevering trok niet bijster veel kijkers (390.000), maar sloot wel af met positieve reacties op Twitter. En ondanks dat de afleveringen al een tijd geleden zijn opgenomen, bleek die van gisteravond wel erg accuraat te zijn met alle gebeurtenissen bij de DWDD.

Meer over