De TV van gisteren: It Takes Two opent met 1.69 miljoen kijkers

13 Maart 2016 07:35 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4/It Takes 2

RTL 4 had haar hoop gevestigd op It Takes 2 en de talentenjacht stelde niet teleur. 1.69 miljoen mensen zagen hoe de drie coaches hun teams zingende BN'ers samenstelden.

Nu Wie Is De Mol? en Weet Ik Veel? zijn afgelopen hebben zowel RTL 4 als NPO 1 totaal nieuwe zaterdagavondprogrammeringen. RTL heeft de eerste slag gewonnen.

DWDD University

1.21 miljoen mensen zagen aan het begin van de zaterdagavond hoe Beatrijs de Graaf op NPO 1 een college over terrorisme gaf in DWDD University. Het ontstaat van moslimterreur, de gruweldaden van IS en het oprukkende kalifaat zijn alles behalve gezellige onderwerpen voor een zaterdagavond. Maar veel kijkers vonden het wel verhelderend en informatief.

De Kwis

Girlpower leek een beetje het thema op NPO 1, want na Beatrijs de Graaf stond Eva Jinek centraal in de seizoensopener van De Kwis. Een hele nette 1.54 miljoen kijkers zagen hoe Eva zich manmoedig door de stortvloed aan vaak best wel flauwe grapjes sloeg. Alle clichés over haar werden opgerakeld en ze doorstond het met een stralende lach. Die warme, persoonlijke kant van de vaak toch wat zakelijke presentatrice werd door velen gewaardeerd.

It Takes Two & Alles Mag...

De nieuwe RTL 4 avond scoorde alleen nét even beter. Zoals gezegd gaf It Takes 2 een prima voorzet met 1.69 miljoen, terwijl Alles Mag Op Zaterdag ook een schot in de roos bleek. 1.36 miljoen zagen de capriolen in het schuivend decor en van een ruzie tussen Gordon en Jandino was niets te merken. Over gespannen sferen gesproken: Bij It Takes 2 kwamen Chantal Janzen en Fatima Moreira de Melo (foto) voor het eerst na het beruchte Televizier-Ring zangincident weer samen. En Fatima ging nog zingen ook...

Na anderhalf uur It Takes 2 was Gordon ook nog te zien al teamcaptain in Alles Mag Op Zaterdag. Dat vonden sommigen we wat veel op een en dezelfde avond...

Meer over