Kijkcijfers donderdag 8 juni

De TV van gisteren: Kamp van Koningsbrugge blijft favoriet op de donderdagavond

9 juni 2023 08:05 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Screenshot AVROTROS / NPO Start

Hoewel het huidige seizoen van Kamp van Koningsbrugge minder goed wordt bekeken dan de eerdere seizoenen van het programma, blijft het een favoriet onder de kijkers op de donderdagavond. Gisteravond zaten er 776.000 mensen voor de buis voor het programma. Dat waren er vorige week nog 857.000. 

Kamp van Koningsbrugge

Ondanks de daling in kijkcijfers, scoort het programma wel een mooie vierde plek in de kijkcijfer dag top 25. De reacties op de loodzware reeks, waarin burgers de mentale en fysieke strijd aangaan om één van de zwaarste opleidingen van Nederland aan te kunnen, zijn tot nu toe wisselend. Waar de een juist geniet van het programma, is de ander minder enthousiast over het huidige seizoen en de deelnemers. 

Het SBS 6-programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak wist op de donderdagavond ook weer veel kijkers aan te trekken. En de uitzending van gisteravond, een herhaling, deed een hoop stof opwaaien. Kijkers zagen in de aflevering van donderdag hoe de buren van Mark helemaal gek werden van zijn honden. Het was zo erg, dat zowel Mark als de buren besloten te gaan verhuizen als de uitspraak niet naar wens was.

En die tegenvallende uitspraak kwam er voor Mark, de eigenaar van de honden. Mr. Frank Visser oordeelde dat de honden weg moesten of dat hij zou moeten verhuizen. Dat gebeurde dan ook. Omdat de uitzending een herhaling was, is inmiddels bekend dat Mark en zijn honden naar een andere plek verhuisd zijn en dat het goed met hen gaat.

RTL 4 wist met het zangprogramma Secret Duets 658.000 kijkers te trekken op donderdagavond. En dit keer was er wel een hele bijzondere zanger te gast in het programma, namelijk de 78-jarige Ronnie Tober. De leden uit het panel, dat donderdag bestond uit Dave von Raven, Soy Kroon, Emma Heesters en Jeroen van der Boom, waren lang niet allemaal even zeker over wie er voor hen stond. Uiteindelijk wisten Dave en Jeroen het te raden, terwijl Emma en Soy geen enkel idee hadden. Ook Secret Singers Bridget Maasland, Nienke Plas, April Darby en Brace maakten hun opwachting in het programma donderdag.

701.000 mensen keken gisteravond naar de talkshow Jinek. De nieuwe talkshow Marcel & Gijs scoorde daarentegen een stuk minder goed, want die trok slechts 396.000 kijkers. Verder zaten mensen donderdag voor de buis voor RTL Boulevard (719.000), Ik Weet Er Alles Van (691.000), Op1 (575.000), Nick, Simon en Kees: The Beatles (438.000) en Binnenstebuiten (365.000).

Meer over