Kijkcijfers maandag 7 maart 2022

De TV van gisteren: Nederland steunt Oekraïne

8 maart 2022 09:41 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© ANP

NPO 1, RTL 4 en SBS6 sloegen gisteren de handen ineen voor een avondvullende tv-actie om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De kijker schakelde hiervoor vooral naar NPO 1 (1,4 miljoen kijkers). Bij elkaar waren de drie zenders goed voor 2,2 miljoen kijkers die massaal geld doneerden.

De speciale tv-actie Samen in Actie voor Oekraïne leverde uiteindelijk 106 miljoen euro op. Dit bedrag werd aan het eind van de avond bekend gemaakt door Chantal Janzen en Giro555-voorvrouw Tineke Ceelen. Ceelen liet weten verbijsterd te zijn door dit enorme bedrag. Ook kijkers waren onder de indruk.

Journaals

Verder vinden we logischerwijs vooral veel journaals terug in de kijkcijfer top 25, waarvan het Journaal 20 Uur op NPO 1 de best bekeken nieuwsuitzending van de dag is (2,3 miljoen kijkers). Ook het Half Acht Nieuws op RTL 4 scoort goed met 1,6 miljoen kijkers. Mensen blijven de behoefte hebben aan nieuws uit Oekraïne, maar het valt veel journaal-kijkers ook erg zwaar dat ze dagelijks geconfronteerd worden met het verdrietige nieuws uit het getroffen land.

Hunted into the Wild

De start van het nieuwe tv-programma Hunted into the Wild op NPO 3 scoort redelijk mooie kijkcijfers met de gedachte dat er vooral werd gekeken naar de Giro555-actie. De opsporingsshow was goed voor 667.000 kijkers die er stiekem van genoten hoe erg de kandidaten zich verkeken hadden op het avontuur in de Bulgaarse wildernis.

Meer over