Kijkcijfers woensdag 13 maart 2024

De TV van gisteren: Ruim 1,3 miljoen kijkers zien PSV kwartfinales mislopen in Champions League

14 maart 2024 08:48 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© ANP / MAURICE VAN STEEN

Het was een avond waar veel PSV-supporters naar uitkeken. De Eindhovenaren konden voor het eerst in zeventien jaar de kwartfinales halen van de Champions League.

Maar helaas mocht het niet baten.

Champions League Dortmund – PSV

PSV had zich voor de vierde keer in de clubhistorie bij de laatste acht beste clubs van Europa kunnen plaatsen. PSV speelde in eigen huis nog 1-1 tegen Dortmund dus het kon nog alle kanten op gisteravond, maar voor het oog van ruim 1,3 miljoen kijkers verloren de Eindhovenaren uiteindelijk met 2-0. Het was wel de best bekeken uitzending primetime.

Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau

Daan Schuurmans blikte in deze aflevering van Het Verhaal van Nederland - Oranje Nassau vooruit en vroeg zich af hoe lang de monarchie nog zou duren in Nederland. De aflevering werd uiteindelijk door ruim 1,1 miljoen kijkers bekeken. Een prima instroom voor Bert van Leeuwen zou je zeggen, maar uiteindelijk haakten toch bijna 600.000 kijkers af bij Het Familiediner en bleven er nog 495.000 kijkers over.

Married at First Sight

Wie wel zin had in vertier kon zijn hart ophalen bij RTL4. In een nieuwe aflevering van Married at First Sight gebeurde er namelijk weer van alles. Zo maakte Suzan op een hele bijzondere manier kennis met de vrienden van Bastiaan. In een restaurant besloten ze namelijk elkaars handen te pakken en een liedje te zingen voor ze gingen eten. Wat resulteerde in een nogal ongemakkelijke situatie. En de 762.000 kijkers zagen hoe het eindgesprek tussen Sarath en Malou verliep.

Je Huis op Orde

Vorige week ging Viktor Brand matig van start met Je Huis op Orde en trok toen 457.000 kijkers. Goede nieuwe voor Viktor is wel dat deze kijkers blijven plakken want ook de tweede aflevering was goed voor 451.000 kijkers. Vandaag Inside stond lijnrecht tegenover het voet van PSV, maar leek daar weinig last van te hebben te hebben met 922.000 kijkers.

Meer over