Kijkcijfers maandag 17 januari 2022

De TV van gisteren: Recordcijfers voor emotionele Johnny in HLF8

18 januari 2022 08:42 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De onthullingen rond de Voice-rel en de gevolgen voor de familie De Mol houden tv-kijkend Nederland bezig. Talkshows trekken meer dan ooit topcijfers.

Meer dan ooit waren de ogen gericht op HLF8, de talkshow van Johnny de Mol die zijn terugkeer na de kerstvakantie heel anders had voorgesteld.

Emotie scoort

Met merkbare emotie reageerde Johnny live op televisie op de gebeurtenissen rond zijn 'aangewaaide oom' Jeroen Rietbergen. Het leverde hem complimenten én kijkers op: met 891.000 kijkers heeft HLF8 nog nooit zo hoog gescoord. Vervolgens bleven er 760.000 kijkers over voor Urk en daarna knalde de zender door het miljoen met VI Vandaag waar ook gesproken werd over de kwestie.

Beau in de lift

Op RTL 4 gebeurde hetzelfde: RTL Boulevard knalde richting 1,5 miljoen kijkers. Na 880.000 kijkers voor GTST en 828.000 voor Help, mijn man is klusser wist Beau van Erven Dorens met een rauw gesprek met twee talentenjachtkandidaten 1,2 miljoen kijkers te boeien. Meer dan bovengemiddelde scores voor een maandag.

De Slimste stijgt

Over bovengemiddelde scores gesproken: De slimste mens is begonnen aan de finaleweek en voor het oog van 2,2 miljoen kijkers maakten Randy Fokke en Jan Rot het ongemeend spannend. De kennisquiz is het best bekeken amusementsprogramma op primetime, maar op NPO 1 deden Radar en Het mooiste meisje het met respectievelijk 1,15 en 1,13 miljoen kijkers verre van onverdienstelijk. Op1 sloot af met 835.000 kijkers.

Meer over