Kijkcijfers 13 november 2022

De TV van gisteren: Kijkers positief verrast door Sander Schimmelpenninck in College Tour

14 november 2022 09:09 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© NTR

Gisteravond mocht Sander Schimmelpenninck plaatsnemen tegenover Twan Huys in College Tour. De oud-Quote hoofdredacteur heeft misschien wel meer tegenstanders dan medestanders, maar tijdens de uitzending wist hij veel kijkers toch positief te verrassen met zijn standpunten.

Sander Schimmelpenninck heeft natuurlijk over alles zijn mening klaar staan en schaamt zich dan ook zeker niet voor zijn uitspraken. Hij is dan ook niet te beroerd om mensen op Twitter te blokkeren die er anders over denken en hem daar (dan wel op een wat agressieve toon) op attenderen. Zo zat er een student in het publiek die hij had geblokkeerd, wat een grappig moment opleverde tijdens de uitzending. 660.000 kijkers zagen het interview en hadden eigenlijk best wel genoten, terwijl ze dat van te voren niet gedacht hadden.

Boerderij van Dorst

Raven van Dorst kreeg Ferry Doedens en Splinter Chabot op bezoek op de boerderij. Beide mannen hebben best wat overeenkomsten en zijn erg open over hun leven. 530.000 kijkers zaten dan ook geboeid te kijken hoe zowel Ferry als Splinter spraken over hun onzekerheden en hoe goed Raven daar weer mee omging.

Formule 1

De voor laatste Formule 1 race van het seizoen werd eigenlijk op een perfect tijdstip uitgezonden (19:00 uur), zodat mensen met het bord op schoot konden kijken.  De Grand Prix van Brazilië werd door 894.000 racefans bekeken. Alhoewel er voor Max Verstappen weinig te genieten viel. Hij eindigde uiteindelijk als zesde, omdat hij een tijdstraf kreeg voor het aanraken van de auto van Lewis Hamilton. De race werd uiteindelijk gewonnen door Charles Russell, maar toch wist Max Verstappen er met de hoofdrol vandoor te gaan door de teamorders te negeren. Hij wilde absoluut niet zijn teamgenoot Sergio Pérez voorlaten en dat leverde flink wat kritiek op.

Weet Ik Veel

Weet Ik Veel was weer het best bekeken programma op primetime. De laatste aflevering was dan ook goed voor ruim 1,2 miljoen kijkers. Waar het de afgelopen vooral ging over de app die niet werkte bij de kijkers thuis, was het gisteravond een van de vragen die werd gesteld over een snack. Was het nou berenhap of berenklauw?

Meer over