Kijkcijfers zaterdag 2 oktober 2021

De TV van gisteren: kleine lift voor Spaanders dankzij Emma Wortelboer

3 oktober 2021 09:00 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Tom Cornelissen
Een kleine opleving voor Patrick Lodiers' Spaanders. Waar vorige week slechts 653.000 kijkers op quiz- en satireprogramma afstemden, waren dat er deze zaterdagavond 808.000. En dat kan veel met Emma Wortelboer te maken hebben.  

Haar verschijning in Spaanders werd zelfs trending topic op Twitter, om een opmerkelijke reden. Wortelboer droeg namelijk een shirtje waar veel mensen wat van vonden. Edwin 'Ome Willem' Rutten was er ook. En kijkers zijn helaas minder onder de indruk van het cabaret in de show. 

70 jaar tv: satire, van A tot Z

Misschien moeten de makers van Spaanders ook even naar 70 jaar tv: satire, van A tot Z (701.000 kijkers op NPO 3) kijken, opperen sommigen. Ter ere van het 70-jarige bestaan van televisie, stond de zaterdagavond bol van terugblikken. In dit geval op onder anderen Phil Bloom in Hoepla, de georganiseerde chaos van Wim T. Schippers, de absurdistische humor van Arjan Ederveen en de bijdragen van Kees van Kooten en Wim de Bie. En niet te vergeten Jiskefet

Oh, wat een jaar!

De zaterdagavond blijft gedomineerd worden door Oh, wat een jaar! op RTL 4. 1.064.000 kijkers zagen hoe Chantal Janzen, Carlo Boszhard en Ruben Nicolai met Heleen van Royen en Wolter Kroes teruggingen naar het jaar 1981. 

Matthijs gaat door

Ook niet uit de kijkcijfer top 10 op de zaterdagavond te krijgen, is Matthijs gaat door. 858.000 kijkers zagen André van Duin een prachtige ode brengen aan Martine Bijl, voor het oog van weduwnaar Berend Boudewijn.

Jachtseizoen 

Wendy van Dijk en Najib Amhali konden rekenen op 723.000 kijkers voor hun Jachtseizoen-avontuur op SBS6. Sommigen vinden het tijd voor nieuwe regels in het programma.

Meer over