Kijkcijfers donderdag 3 maart

De TV van gisteren: Laagterecord voor Eilandpraat op RTLZ

4 maart 2022 09:13 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Op deze donderdagavond stemden de tv-kijkers massaal af op de actualiteit. De volledige top-5 bestaat namelijk uit journaals en talkshows, met als koploper het NOS Journaal van 20 uur (2,3 miljoen kijkers).

Het is dan ook niet zo gek. Momenteel woedt er een oorlog tussen Oekraïne en Rusland en daar wil de wereld meer over weten. Naast het NOS Journaal trok dan ook het RTL Nieuws van 19:30 uur (1,5 miljoen) de meeste kijkers, op de voet gevolgd door De Avondshow met Arjen Lubach (1,3 miljoen), EenVandaag (1,2 miljoen) en het NOS Journaal van 18 uur (1,2 miljoen).

Kamp van Koningsbrugge

Mede daardoor is pas op de zesde plek Jeroen van Koningsbrugge te vinden met de ingehaalde aflevering van zijn Kamp van Koningsbrugge. 1,1 miljoen kijkers zagen deze week hoe Omar naar huis werd gestuurd. De kandidaat ging in de vorige aflevering namelijk zijn boekje te buiten door tijdens een opdracht net iets te ver te gaan; hij bleef klappen uitdelen aan zijn tegenstanders ondanks dat hij meermaals vroeg om zich over te geven. Na lang twijfelen besloot de leiding daarom deze week alsnog in te grijpen.

De kijkers zijn er duidelijk niet heel rouwig om. Hoewel sommige het nog 'jammer' noemen, snappen ze de beslissing wel.

Expeditie Robinson: All Stars

Ver weggezakt op de twaalfde plek staat de tweede aflevering van Expeditie Robinson: All Stars. Het survivalprogramma scoort met dit extra seizoen niet meer de miljoenen kijkers van voorheen, wat mogelijk ook te maken heeft met streamingdienst Videoland. Abonnees daarvan kijken namelijk een week vooruit. Toch zaten deze week 786.000 kijkers weer voor de buis en zij zagen hoe Krystl Pullens als derde expeditielid het veld moest ruimen.

Eilandpraat

Vanwege de actualiteit werd Jinek (682.000) gisteravond een halfuurtje vervroegd en verschoof Luuk Ikinks Eilandpraat naar RTLZ. Die zender bleek voor de vaste Expeditie Robinson-kijkers niet te vinden. Slechts 37.000 kijkers waren geïnteresseerd in het afvallersverhaal van Krystl, die deze week samen met Saar Koningsberger aanschoof. In vergelijking: vorige week waren dat er op RTL nog 467.000.

Meer over