Kijkcijfers maandag 20 december 2021

De TV van gisteren: Laatste Veronica Inside meer in trek dan RTL 4

21 december 2021 08:53 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot Veronica
Na 22 jaar kwam er maandagavond een einde aan VI in de huidige vorm. Heel wat kijkers trokken naar Veronica om te zien wat Derksen, Gijp en Genee zouden doen.

De avondvullende laatste aflevering van Veronica inside was goed voor 637.000 kijkers. Maar wie had gehoopt op tranen of sensationele slotwoorden kwam wat bedrogen uit. Er werd ouderwets veel over voetbal gepraat met afzwaaiend tafelgast Hans Kraay Jr. die nog wel een bos bloemen kreeg voordat de set live op televisie werd afgebroken.

RTL 4 kwakkelt

De laatste VI bracht Veronica hoger in de kijkcijferlijst dan concurrent RTL 4 die de toppositie op maandagavond de afgelopen weken heeft verloren dankzij Tiny house battle dat maar niet aan wil slaan. Na 844.000 kijkers voor GTST eindigde John Williams en z'n kleine huisjes met 603.000 kijkers. Beau wist het zendergemiddelde vervolgens terug te brengen naar 818.000 kijkers.

NPO domineert

De ware miljoenenregen is bij de NPO te vinden. Uiteraard bij De slimste mens waar 1,86 miljoen mensen op afstemden maar het succes begon al in de vooravond met 1 miljoen kijkers voor de start van een nieuwe reeks Een huis vol op NPO 1. De zender hield dit vast met 1,13 miljoen voor Droomhuis gezocht en een miljoen voor De TV Show. NPO 3 heeft ook niets te klagen met 959.000 kijkers voor Hunted dat volgens veel kijkers in een anticlimax eindigde.

Meer over