Kijkers gefrustreerd

Hunted eindigt in een anti-climax

20 december 2021 22:26 | amusement | Door Irma Tomas

© Screenshot Hunted
Romy en Kelly deden alles goed maar werden in de finale van Hunted toch gepakt door de hunters. Een foutje van de productie? Hoe dan ook haalde voor de eerste keer in Hunted niemand de eindstreep.

Al het hele seizoen bleven vriendinnen Kelly en Romy onder de radar en hadden de hunters geen enkele grip op het stel. Ze verplaatsten zich voortdurend, maakten geen gebruik van hun vriendennetwerk en hadden altijd een plan. En dat werkte. Tot de laatste minuten.

Extractiepunt

De hunters hadden tot een paar uur van tevoren geen enkel idee dat het extractiepunt een container in Rotterdam was. Totdat de bewuste container op een vrachtwagen werd vervoerd die ook in de eerste aflevering was gebruikt.

Foutje of niet?

En dus kregen de speurders een zogenaamde 'hit' van een camera en konden ze op hun gemakje bij de container wachten tot Romy en Kelly zich meldden op het extractiepunt. De vrouwen renden nog voor hun leven maar maakten weinig kans tegen de overmacht die hen opwachtte. Een foutje van de productie om dezelfde vrachtwagen te gebruiken? Of knap werk van de hunters?

Frustratie

Hunted leidt altijd tot enige frustratie, maar dit keer waren de kijkers wel erg ziek toen de vrouwen werden gepakt. 

Hup hunters!

De andere kant van het verhaal is dat de hunters gewoon heel erg goed hebben opgelet. 

Toch winnaars

En iedereen is het er wel over eens dat Romy en Kelly de morele winnaars zijn, zelfs hunter Selmar. 

Hunted VIPS

Aan het einde van de aflevering werd trouwens meteen een nieuw seizoen met vips aangekondigd. YouTubers Nina Warink en Kelvin Boersma (Kalvijn), oud-hockeysters Kim Lammers en Maartje Paumen, broer en zus Tatum en Mingus Dagelet, acteurs Nasrdin Dchar en Walid Benmbarek, en vader en zoon Daniël en Robin Boissevain gaan op de vlucht. Hunted VIPS is vanaf maandag 24 januari om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Meer over