DE KIJKCIJFERS VAN ZATERDAG 30 MEI

De TV van gisteren: Lego masters sluit in stijl af

31 mei 2020 09:07 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© RTL / William Rutten
De finale van Lego masters trok zaterdagavond weer veel mensen naar de televisie. Ook Op1 en Even tot hier deden het erg goed.
Het eerste seizoen van Lego masters sloot af met een mooie 1.38 miljoen kijkers. Dat is ongeveer evenveel als de halve finale. Toen keken 1.42 miljoen mensen naar het bouwen met blokjes. Benieuwd wie de finale heeft gewonnen? Het amusementsprogramma van RTL 4 is overigens een inspiratiebron voor veel kijkers.

NPO 1

De programma's van NPO 1 deden het traditioneel goed op de zaterdagavond. Twee programma's scoorden ook boven de miljoen kijkers, maar moesten wel net Lego masters voor zich dulden. Talkshow Op1 trok 1.22 miljoen televisiekijkers en Even tot hier, dat voorafgaand aan Op1 wordt uitgezonden, deed het met 1.21 miljoen. De grote generatieshow deed het wat minder dan deze twee kijkcijferkanonnen, maar kon ook nog rekenen op 882.000 geïnteresseerden. 

En verder...

Naast Lego masters heeft RTL 4 nog een ijzer in het vuur. Dat is All you need is love, dat weer een prima 903.000 mensen wist te boeien. De rol van SBS6 is niet al te groot, maar toch wist De beste liedjes van nog 437.000 kijkers naar de televisie te brengen. 

Meer over