De kijkcijfers van zaterdag 11 april 2020

De TV van gisteren: LEGO Masters uitmuntend van start

12 april 2020 08:45 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL / William Rutten
LEGO Masters kent een geweldige start bij RTL 4. Naar de tv-show met presentator Ruben Nicolai en de Vlaming Kürt Rogiers keken zaterdagavond bijna 1,6 miljoen mensen.

Daarmee was het ‘bouwprogramma’, waarin de acht deelnemende duo’s bouwwerken van LEGO moeten maken zonder handleiding of hulpmiddelen, na het NOS journaal van 20.00 uur (2.411.000) het best bekeken programma van de zaterdag. Op1 completeert het podium met 1.269.000 belangstellenden. LEGO Masters zorgt ook gelijk voor een hoop inspiratie bij thuiszittend Nederland.

Fanbase

De eerste extra aflevering van All you need is love profiteerde ook van LEGO Masters. Robert ten Brink heeft sowieso een vaste fanbase voor zijn Cupido-pijlen, maar zaterdagavond keken er 1.215.000 mensen naar de liefdesshow.

Hoge bomen

Jeroen van der Boom kan ook tevreden terugkijken op het debuut van zijn Hoge bomen. Gewapend met een piano, een studio vol publiek en bekenden en diverse nummers, ging de Topper het gesprek aan met Rachel HazesJeroen raakte een gevoelige snaar bij de weduwe van de in 2004 overleden volkszanger André Hazes en de tissues moesten dan ook meerdere malen hulp bieden.

Meer over