De kijkcijfers van donderdag 11 februari 2021

De TV van gisteren: Marble Mania best bekeken op primetime

12 februari 2021 08:10 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Marble Mania was donderdag alweer aan de vierde aflevering toe en opnieuw was de knikkershow goed voor de SBS6-cijfers. Deze keer ging het ESPN-trio Helene Hendriks, Hans Kraay jr. en Toine van Peperstraten de strijd met elkaar aan.

1.280.000 kijkers zagen hoe de sportverslaggevers het tegen elkaar opnamen op de knikkerbanen van John de Mol. Bij de eindbaan volgde een bizarre ontknoping, waarna alle drie met een tevreden gevoel naar huis gingen. De kijkers konden zodoende vredig slapen.

Primetime

De score van Marble Mania was op primetime de beste van de donderdagavond. Daarmee versloegen presentator Winston Gerschtanowitz en commentator Jack van Gelder onder meer de alternatieven Nieuwe boeren (929.000), De TV Kantine (844.000) en Keuringsdienst van waarde (778.000).

Schaatsen

De drie best bekeken programma's van de donderdag waren allemaal nieuwsbulletins. Ook Dit was het nieuws deed het met 1.147.000 kijkers heel behoorlijk. De eerste dag van de WK afstanden schaatsen trok ook behoorlijk wat bekijks op NPO1. 934.000 liefhebbers zagen hoe Patrick Roest voor het eerst dit seizoen werd verslagen op 'zijn' 5 kilometer en in zak en as zat. Daarnaast was Sven Kramer door een probleem met zijn rug niet meer dan een figurant en dat was schrikken.

Meer over