Kijkcijfers donderdag 18 mei

De TV van gisteren: meer dan 1 miljoen kijkers voor Hemelvaart-editie The Passion

19 mei 2023 08:25 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Screenshot The Passion Hemelvaart / KRO-NCRV
Na het succes van vorig jaar verscheen er ook dit jaar een Hemelvaart-editie van The Passion. En ook deze editie blijkt weer succesvol, want er zaten meer dan 1 miljoen mensen (1.011.000) voor de buis voor het vervolg op het verhaal van de dood van Jezus.

The Passion Hemelvaart

Kijkers zagen in The Passion Hemelvaart hoe het verhaal doorging waar de paasvertelling in The Passion eindigt. Het vertelt het verhaal Van Jezus die opgestaan is en aan zijn discipelen vraagt om zijn werk voort te zetten. De Hemelvaart-editie speelde zich af in de Friese steden Sneek en Bolsward.

In deze editie was er een grote rol weggelegd voor Bertrie Wierenga (Maria Magdalena), Ferdi Stofmeel (Petrus) en Dragan Bakema (Pontius Pilatus). Veel kijkers zijn blij met de Hemelvaart-editie. Er is vooral veel lof voor het zang- en acteertalent van Bertrie Wierenga en ook het acteerwerk van Dragan Bakema valt in de smaak. De verteller van het verhaal, Thomas van Luyn, kan ook rekenen op veel positieve reacties.

Donderdag was de start van de nieuwe AVROTROS-documentaire Nick, Simon & Kees: The Beatles. En die begon goed, want 615.000 kijkers stemden af op de eerste aflevering van de nieuwe documentaire van de Volendammers. In de docu duiken de drie mannen in het leven van hun muzikale helden: The Beatles.

Daarvoor reizen ze af naar Liverpool, waar de bekende groep opgroeide. Het drietal begint in Nederland in het West-Friese dorpje Blokker, de plek waar The Beatles in 1964 een optreden gaven. De reis wordt vervolgd in Liverpool, waar de mannen een bezoekje brengen aan de huizen waar de bandleden opgroeiden. Daarnaast brachten ze een bezoekje aan de wereldberoemde Penny Lane. Dat de Volendammers weer terug op de buis zijn met een documentaire, bevalt veel kijkers goed. 

Overige zenders

Verder keken mensen donderdag naar Mr. Frank Visser Doet Uitspraak (780.000), Vandaag Inside (772.000), Goede Tijden, Slechte Tijden (686.000), Secret Duets (633.000), Jinek (517.000), BinnensteBuiten (467.000) en Op1 (420.000). 

Meer over