De TV van gisteren: Mega Piraten Festijn verliest van De Slimste Mens

De slimste mens was wederom winnaar op primetime. 1.19 miljoen mensen zagen de weekafsluiter van de kennisquiz, terwijl 770.000 klaar zaten voor het Mega piraten festijn.

En dat terwijl er tijdens de registratie van het muziekfeest behoorlijk wat BN'ers voorbij kwamen om hun liedje te zingen. Presentator Willie Oosterhuis opende de deur onder andere voor Monique Smit, Jan Keizer & Anny Schilder, Frans Bauer, Thomas Berge en als afsluiter good ol' Lee Towers (foto) die niet te beroerd was een overvol Gelredome te herinneren dat je nooit alleen loopt.

Kijken in de ziel van start

Na kijkcijferkanon De slimste mens, waarin journalist Thijs Zeeman wederom in de finale te sterk bleek voor de concurrentie, was het tijd voor een nieuw seizoen Kijken in de ziel. Een keurige 515.000 mensen zagen hoe Coen Verbraak met wetenschappers over hun vak en bijbehorende zieleroerselen sprak. 

Laatste RTL Late night

De zomervariant van RTL Late night sloot af met een nette 663.000 kijkers. daarmee is 't het best bekeken RTL 4 programma van de dag. Herhalingen van Alles mag op vrijdag en Playback je gek scoorden respectievelijk een ondermaatse 467.000 en 480.000 kijkers. In de laatste RTL Late night gingen Peter van der Vorst en Jan Jaap van der Wal helemaal los. Zo deed Peter mee in de act van Hans Klok, werd zijn seksuele geaardheid in twijfel getrokken door homohits kenner Gerard Ekdom. Maar wat is een homohit eigenlijk?

 

En tussen de bedrijven door moest ook Jan Jaap er aan geloven toen tijdens z'n nieuwsblokje al werd begonnen met het opruimen van de set. Hij gaf het maar ruiterlijk toe, ja, hij staat op een kratje.

Afbeelding

Meer over: