Kijkcijfers van dinsdag 6 juli 2021

De TV van gisteren: Miljoenen kijkers voor uitzendingen over Peter R. de Vries

7 juli 2021 08:20 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Dinsdagavond werd Nederland en de hele wereld opgeschrikt door de aanslag op het leven van Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever is neergeschoten in Amsterdam en vecht volgens burgemeester Halsema voor zijn leven in het ziekenhuis. De extra televisie-uitzendingen werden door miljoenen mensen gezien.

RTL4 onderbrak de reguliere uitzending rond de klok van 20:22 uur voor het eerste extra nieuwsbulletin. Daar keken 1,09 miljoen mensen naar. Om 21:00 uur werd op dezelfde zender Kopen Zonder Kijken onderbroken voor een update. Daarna ging de volledige programmering van RTL4 over de aanslag op De Vries.

Persconferentie

Nieuwsuur besteedde ook de gehele uitzending aan de aanslag op De Vries. Naar het actualiteitenprogramma keken 1,05 miljoen mensen. De persconferentie van de Amsterdamse driehoek, rond de klok van 23:15 uur, trok 1,77 miljoen kijkers. De aansluitende, extra uitzending van Op1 had 942.000 kijkers.

Voetbal

Het best bekeken programma van de dinsdag was de halve finale op EURO2020 tussen Italië en Spanje. 2,77 miljoen mensen keken de reguliere speeltijd op NPO1, maar toen het voetbal plaats moest maken voor de persconferentie over De Vries en talkshow Op1 keken er op NPO3 1,38 miljoen kijkers naar de verlenging en de strafschoppenserie. De mannen van De Oranjezomer besloten na het nieuws over De Vries te toppen met hun uitzending, omdat ze te aangeslagen waren. Praten over voetbal vonden ze dan ook niet oké, waardoor het programma van de zender werd afgehaald en Hart van Nederland het overnam.

Meer over