Kijkcijfers donderdag 9 juli 2020

De TV van gisteren: Mindf*ck tovert NPO 1 boven het miljoen

Hartje zomer met een stokoude herhaling meer dan een miljoen kijkers scoren klinkt onmogelijk, maar Victor Mids flikt het met Mindf*ck.

Met die knappe prestatie is NPO 1 de onbetwiste winnaar van de donderdagavond. Waar de illusieshow van Mids het best bekeken amusementsprogramma van de dag was, werd er echter online amper over gesproken. Een herhaling van André Rieu in Melbourne deed wel het nodige digitale stof opwaaien en leverde met 750.000 kijkers ook een uitstekende prestatie af. Op1 wist daarna met 909.000 kijkers de magische cijfers van Victor te benaderen. 

RTL in de knel

RTL 4 heeft een flink probleem. Ik weet er alles van is een onbetwiste kijkcijferhit voor de zender, maar daarna zakt de boel genadeloos in dankzij de vele herhalingen. Zo ook gisteravond toen Ruben Nicolai een knappe 911.000 kijkers wist te vermaken met de quiz, maar daarna gleed het kijkertal genadeloos terug dankzij een bedroevende 436.000 kijkers voor Het perfecte plaatje. Daarna had Beau moeite de schade weg te poetsen, hij kwam in zijn voorlaatste aflevering uit op 631.000 kijkers.

Opstandelingen ongezien

RTL 4 moest met die cijfers z'n meerdere erkennen in SBS 6 waar Gestalkt en Mr. Frank Visser doet uitspraak respectievelijk 470.000 en 667.000 kijkers scoorden. Van die cijfers kan Sophie Hilbrand alleen maar dromen. Haar spraakmakende Opstandelingen zorgde online voor heel wat rumoer, maar met 403.000 kijkers blijft haar programma over verbazingwekkend kleinambtelijk leed erg ongezien. 

Meer over:

Reageren