De TV van gisteren: Mooi weer speelt kijkcijfers behoorlijk parten

Als de zon schijnt, blijft de televisie meestal langer uit. Dat bleek ook vrijdag weer toen Nederland genoot van de eerste écht zomerse dag.

Holland's got talent was de show die het meest te lijden had onder het terrasjesweer. Vorige week scoorde de talentenjacht een nieuw record met 2.22 miljoen kijkers. Nu was de laatste auditieronde goed voor 1.6 miljoen, waarmee het overigens nog altijd het best bekeken programma van de avond was. Maar op Twitter was lang niet iedereen even positief.

Of misschien kwam het gebrek aan kijkers door een wat opmerkelijke programmeerkeuze. Ver voordat de show eindigde, wisten de kijkers namelijk al wie door was.

 

Ik vertrek

Het mooie weer deed opvallend genoeg weinig met de kijkcijfers van NPO 1, die bleven vergeleken met vorige week zo goed als gelijk. Misdaadserie Witse scoort een prima 1.18 miljoen kijkers, daarna bleek Ik vertrek met 1.49 miljoen kijkers het meest gewaardeerde amusementsprogramma van de avond. Alleen de herhaling van Hoe heurt het eigenlijk? leverde vergeleken met een week eerder met 651.000 kijkers een kleine 200.000 in.
 

Hokjesman

Helemaal onderaan de kijkcijfer top 25 vinden we met 343.000 kijkers de NPO 2 documentairereeks De hokjesman waarin onderzoeker Michiel Schaap zich wekelijks verdiept in een andere subcultuur. Ditmaal dook hij in de wereld van de vrouwenliefde. Hij bezocht vrouwencafés (waar ook mannen kwamen), ging lesbisch wandelen in de polder en ontdekte het verschil tussen een butch en een lipstick lesbian. 

Meer over:

Reageren