De kijkcijfers van zaterdag 7 april

De TV van gisteren: Nieuw dieptepunt voor Topper gezocht!

Het zit SBS niet mee op zaterdagavond. Talentenjacht Topper gezocht! zakte definitief door het ijs met een bedroevende score van 339.000 kijkers.
De show was nooit echt een grote hit, de eerste aflevering werd gezien door een wat zuinige 549.000 kijkers maar daarna ging het met een rotgang naar beneden. De tweede boeide nog maar 450.000 kijkers. In week drie wist de show nog boven de 400.000 te blijven, maar nu maken de cijfers echt een vrije val. Eerder greep SBS in op dinsdagavond toen Vet fit, ook met Irene Moors en René Froger, soortgelijke kijkcijfers haalde.

RTL niet boven miljoen

RTL 4 deed het iets beter dan SBS, maar de zender heeft ook betere zaterdagavonden gekend. De gehele programmering wist niet eens in de buurt van het miljoen te komen. Boosdoener is Benidorm bastards en de boefjes dat aan het begin van de avond 507.000 kijkers weet te vermaken. Daarna is het lastig scoren voor paradepaardje It takes 2 dat uitkwam op 850.000 kijkers. Daarna moest Wie ben ik? genoegen nemen met 811.000 kijkers.

NPO 1 wint

NPO 1 bleek de onmiskenbare favoriet, toch merkte de zender ook de gevolgen van de eerste, lekkere lentedag. Waar Mindf*ck doorgaans de twee miljoen kijkers haalt, tikte de illusieshow van Victor Mids ditmaal de 1.83 miljoen aan. Daarop vermaakte De kwis een keurige 1.5 miljoen mensen en genoten 1.2 miljoen mensen nog eens van de belevenissen van Frans en Mariska Bauer.

Meer over: