Kijkcijfers van dinsdag 9 februari 2021

De TV van gisteren: Nieuwe seizoen Ik Vertrek is kijkcijferkanon

10 februari 2021 08:01 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS

Dinsdag startte een nieuw seizoen van Ik Vertrek op NPO1. Dat legde de publieke omroep geen windeieren, want maar liefst 2,1 miljoen mensen stemden op het realityprogramma af.

In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Ik Vertrek, dat alweer 16 jaar bestaat, zaten huisschilder Carlos en taxichauffeur Colinda. Zij verruilden hun stekje in Breda voor de Spaanse badplaats Bellreguard, waar ze een bed & breakfast van de grond probeerden te krijgen.

Podium

De NPO ziet Ik Vertrek in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek de tweede plaats van de dinsdag innemen. Alleen het NOS journaal van 20.00 uur scoorde beter met bijna 2,7 miljoen kijkers. Het brons is voor het NOS journaal van 18.00 uur met haast 1,7 miljoen kijkers.

Talkshows 

De talkshows deden dinsdag maar amper voor elkaar onder. Margriet van der Linden won met haar M de onderlinge strijd door 1.035.000 kijkers te trekken. Paul de Leeuw stal de show met een optreden en Twitter raakte er niet over uitgepraat. Op1 deed het met 1.016.000 kijkers iets minder, Eva Jinek kwam op RTL4 net niet boven het miljoen uit.

Meer over