Kijkcijfers maandag 8 februari 2021

De TV van gisteren: Hunted VIPS blijkt onbetwiste kijkcijferhit

9 februari 2021 08:45 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 3
NPO 3 speelt zelden een doorslaggevende rol in de hoogste regionnen van de kijkcijfer top 25, maar dankzij Hunted VIPS komt de derde publieke zender van het land op maandag moeiteloos mee.

Het speciale BN'er seizoen van het opsporingsprogramma begon ruim onder het miljoen, maar wint met de week meer kijkers. Ditmaal zagen 1,14 miljoen kijkers hoe zowel de hunters als de sterren alles uit de kast haalden om elkaar (niet) tegen te komen. Zelfs collega's als Jochem Myjer werden ingezet om voor verwarring te zorgen. Hunted VIPS deed het zelfs iets beter dan Het familiediner dat op NPO 1 krap 1,1 miljoen kijkers had.

Trouwen is houden

RTL 4 had ook een meer dan uitstekende avond: GTST opende de week net boven het miljoen en Married at first sight wist wederom 1,22 miljoen kijkers aan de buis te houden. Het trouwprogramma van Carlo Boszhard blijkt een betrouwbare hit voor de zender, ook al gebeurde er wederom niet zo bijster veel spannends. Talkshow Jinek profiteerde van de sterk scorende lead ins en wist 966.000 kijkers te bereiken. Daarmee komt Eva behoorlijk in de buurt van concurrent Op1 dat er 1,08 miljoen had.

Gillis in de lift

Op SBS 6 is de maandag zonder Chateau Meiland nog altijd vallen en heel langzaam opstaan. Toch zijn er zeker lichtpuntjes: Massa is kassa blijkt een langzame groeier en kwam deze week voor het eerst boven de 700.000 kijkers uit. De vrolijke realitysoap Urk! deed het ook uitstekend met 627.000 kijkers en zorgde voor hilariteit ook voor vragen.

Meer over