Kijkcijfers donderdag 31 oktober 2019

De TV van gisteren: Nieuwe show Jamai Loman valt nog niet in de smaak

1 november 2019 08:55 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Helene Wiesenhaan
In Hoe zal ik het zeggen? brengt Jamai Loman met behulp van anderen op een bijzondere manier boodschappen over via een verborgen camera. Maar de eerste aflevering van het RTL 4-programma riep vooral veel weerstand op.  
In die eerste aflevering moest twee pubers worden verteld dat ze een keer hun kamer moeten opruimen en kreeg iemand met een eetstoornis te horen dat het beter was om wat gezonder te leven. Hoe zal ik het zeggen? is een behoorlijk succesvol programma in Vlaanderen, maar de 486.000 Nederlandse kijkers moesten heel erg wennen. 

Bed en Breakfast

Er werd wel goed gekeken naar De wereld draait door (1,3 miljoen), ook Bed en Breakfast kon rekenen op veel bijval. Het MAX-programma waarin stellen in elkaars hotel logeren trok ruim 1,1 miljoen kijkers. En dan ging het ook nog om een herhaling.  

Broeders in Berlijn

Op SBS 6 trok Mr. Frank Visser rijdt visite 662.000 kijkers, De quiz Praat Nederlands met me op RTL 4 had 545.000 kijkers, Broeders in Berlijn, waarin Maarten van Rossem en zijn broer Vincent gebouwen in Duitsland bekijken, trok 684.000 kijkers op NPO 2. 

Meer over