Kijkcijfers woensdag 13 mei 2020

De TV van gisteren: NPO 1-kijkers laten Jouw Stad, Ons Dorp links liggen

Televisiekijkend Nederland liet woensdag de beeldbuis grotendeels voor wat 't was. Slechts een handjevol programma's wist in de buurt van het miljoen te komen.

NPO 1 heeft de beste papieren, mede dankzij Het wad, de natuurserie over het leven in de waddenzee is met 1,24 miljoen het best bekeken amusementsprogramma op primetime. Extra bitter dat daarna Jouw stad, ons dorp voor een kijkcijferdieptepunt zorgt voor de zender. De NTR-realityreeks is al weken de zwakke plek van de woensdagavondprogrammering, al keken er gister 720.000 mensen en waren de reacties online positief. Op1 sloot af met 1 miljoen kijkers.

Beau blijft scoren

RTL 4 beleefde een uitstekende avond. Na een keurige 862.000 kijkers voor GTST wist een herhaling van Help mijn man is klusser desondanks 926.000 kijkers te scoren. Om 21.30 uur was het de beurt aan Beau waar een indrukwekkende 928.000 kijkers voor klaar zaten. De talkshow host is met een imposante opmars bezig, ook op Twitter is men zowaar lovend.

SBS stabiel

SBS 6 zet ook in op herhalingen en dat leverde 772.000 belangstellende op voor een opgewarmde aflevering van Steenrijk, straatarm. Een verse Hart in aktie deed het vervolgens met 736.000 kijkers niet beter, maar met die score was Wendy van Dijk wél meer in trek dan het alternatief op NPO 1.

Meer over:

Reageren