De kijkcijfers van zaterdag 18 januari 2020

De TV van gisteren: NPO domineert met leider Wie is de Mol?

19 januari 2020 08:26 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS

De NPO heeft een geweldige zaterdag achter de rug wat kijkcijfers betreft. Dat kwam mede door Wie is de Mol?, dat het best bekeken programma van de eerste weekenddag was.

 

De tweede aflevering van het twintigste seizoen deed het met bijna 2,9 miljoen kijkers wel iets minder dan de seizoensopener waar ruim 3 miljoen mensen naar keken. Die eerste aflevering zette daarna overigens met uitgesteld kijken een record neer, want in totaal zagen 4,06 miljoen mensen het populaire programma. Nog nooit eerder keken er zoveel mensen naar een aflevering van Wie is de Mol?.

Entertainment bij RTL4

RTL4 deed het ook wel aardig met wat entertainment op de zaterdag. De zangshow All Together Now boeide 794.000 liefhebbers en aansluitend deed Wie ben ik? het nog ietsje beter. 911.000 kijkers stemden af op Caroline Tensen, sinds de aflevering van gisteren ook wel 'excuustruus' genoemd, en cs.

NPO bouwt verder uit 

Op NPO 1 keken intussen 973.000 mensen naar de serie Hoogvliegers, terwijl ook het Wie is de mol?-napraatprogramma Moltalk in trek was op NPO 3 met ruim 1 miljoen kijkers.

SBS6 grote verliezer 

SBS6 had een minder groot publiek met de halve finales van Dancing on Ice. 412.000 mensen zagen hoe Tommie Christiaan, Elske DeWall, Juvat Westendorp en Donny Roelvink de eindstrijd bereikten. Nicolien Sauerbreij viel af.

Meer over