De kijkcijfers van donderdag 25 juni

De TV van gisteren: NPO scoort met slotaflevering DNA Onbekend

26 juni 2020 08:47 | kijkcijfers | Door Andrea Peelen

© Ruud Baan

Donderdagavond was de voorlopig laatste aflevering van DNA Onbekend te zien en dat trok de nodige aandacht. Maar liefst 1,3 miljoen mensen zagen hoe Dionne Stax twee bijzondere mensen hielp bij het vinden van hun biologische vader.

Zo ging ze op bezoek bij Cock, die opgroeide in een arbeidersgezin en alleen met haar moeder echt een band had. De relatie met haar vader was anders en Cock had altijd het gevoel dat ze er niet bij hoorde.

Verder is er ook aandacht in DNA Onbekend voor Ariane, die de schrik van haar even kreeg toen ze op een familiereünie hoorde dat haar vader niet haar vader kon zijn. Na een confrontatie met haar moeder vindt ze haar vermoedelijke vader, die overleden is. Echter leven zijn kinderen nog wel. Krijgt Ariane nu eindelijk uitsluitsel?

Matige tv-avond

Alhoewel DNA Onbekend een hoge score opleverde, zijn er weinig andere tv-programma’s die aan de top van de kijkcijferlijst schitteren. Naast het acht uur-journaal op NPO1 (1,7 miljoen kijkers) en het zes uur-journaal op dezelfde zender (1 miljoen kijkers) komt voornamelijk de uitzending van André Rieu’s Welcome to my world in de buurt (719.000).

Ook doet de talkshow Op1 het nog prima, met 741.000 kijkers. Maar dat de komst van Matthijs van Nieuwkerk in Beau slechts 649.000 kijkers trekt, valt wel wat tegen.

Daarnaast zijn er een hoop programma’s die onderaan de kijkcijferlijst bungelen, zoals Ik weet er alles van! op RTL4 met slechts 556.000 kijkers en Shownieuws op SBS6 met slechts 384.000 kijkers. Dit valt natuurlijk ook te verklaren door het mooie weer van woensdagavond.

Meer over