Oeuvre

Matthijs van Nieuwkerk krijgt alsnog prachtig DWDD-afscheid bij Beau

25 juni 2020 23:57 | amusement | Door Televizier

© RTL
Matthijs van Nieuwkerk keerde donderdagavond terug op tv als gast in een extra lange uitzending van Beau op RTL 4. Samen blikten ze uitgebreid terug op 15 jaar DWDD.

Alsof hij nooit weggeweest is, zo zat Matthijs van Nieuwkerk donderdag aan tafel bij Beau van Erven Dorens op RTL 4Zonder onderbreking van reclame vierden ze Matthijs’ Ere Zilveren Nipkowschijf en bekeken ze fragmenten uit het indrukwekkende archief van De wereld draait door.

Leukste fragmenten uit DWDD

De laatste aflevering van De Wereld Draait Door dateert alweer van een aantal weken geleden, maar van een echt afscheid was het, dankzij de coronamaatregelen, tot dusver niet gekomen. Donderdag nam Van Nieuwkerk de belangrijke televisieprijs ontvangst voor zijn gehele oeuvre, en dat was voor Beau aanleiding om samen met Matthijs nog eens terug te blikken op de leukste, mooiste en bijzonderste momenten uit de DWDD-geschiedenis.

Kijk hier een stukje van het gesprek terug: 

Tafelheren- en dames 

Aan bod kwam onder meer de begintijd van De Wereld Draait Door in 2005 en de komst van de tafelheren en -dames. Van Nieuwkerk onthulde dat de tafelheren en dames vooral in het leven waren geroepen om de leeftijd van de destijds ‘al’ 44-jarige Matthijs wat te compenseren. DWDD was immers te zien op NPO 3, de jongerenzender van de NPO. Iets waar hij zelf allerminste blij mee was.

Lovende reacties

Er volgden een hoop leuke en emotionele fragmenten. Op sociale media waren kijkers voornamelijk vol lof over de opvallende uitzending van Beau. Mensen leken het vooral heel fijn te vinden Matthijs weer op tv te zien.

Na een dik uur vol fragmenten en onthullingen vroeg Beau Matthijs nog welke offers hij had moeten brengen in 15 jaar dagelijks DWDD maken. “Vriendschappen”, antwoordde Matthijs daarop. “Mensen te weinig aandacht kunnen geven omdat ik altijd met mijn werk bezig was.”

Matthijs in januari weer op tv

Tot slot wilde Beau nog weten met welk programma Matthijs in januari terugkeert op de buis, want dat vertelde hij eerder in de uitzending. Helaas wilde de kersverse Ere Zilveren Nipkowschijf-winnaar daar nog niets over kwijt. Het programma eindigde met een olijke nooit: deze Lucky Tv met Freek Vonk.

 

Meer over