Overzicht

De TV van gisteren: NPO1 domineert de volledige kijkcijfertop

18 februari 2022 09:38 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© ANP / Vincent Jannink
NPO1 kan terugkijken op een prachtige donderdag. De zender beslaat met het NOS Journaal, de Olympische Spelen en Kamp van Koningsbrugge de complete top-5 van de kijkcijfertop.

Pas op een zesde plek volgt RTL met het RTL Nieuws. Op de voet gevolgd door RTL Boulevard.

Schaatsende vrouwen

De Olympische Winterspelen van 2022 zijn bijna ten einde, maar nog niet helemaal. Donderdag waren 1,3 miljoen mensen er getuigen van hoe de gedoodverfde favoriet Jutta Leerdam net naast een gouden medaille greep op de 1000 meter. De schaatster had een misslag in de tussenronde en dat kostte haar behoorlijk wat tijd. Uiteindelijk ging ze ervandoor met een zilveren plak, Ireen Wüst eindigde op de zesde plek.

Bekijk ook: Kijk terug: Ireen Wüst is trots op haar Olympische Winterspelen 

Kamp van Koningsbrugge

Maar niet getreurd voor Jutta, ook de Olympische Spelen zelf wonnen op deze donderdag geen gouden plak. Het programma verloor nipt van het NOS Journaal van 20:00 uur (2 miljoen kijkers) en Kamp van Koningsbrugge.

De 1,4 miljoen kijkers van die bikkelharde show raakten niet uitgepraat over personal trainer slash kickbokser Omar, die geen aandacht had voor zijn huilende teamgenoot Robin.

Volg je Me Nog?

RTL zakte op deze donderdag echter helemaal door het ijs. Met 1,2 miljoen mensen voor het half acht nieuws en 1,1 miljoen kijkers voor RTL Boulevard begon RTL de vooravond nog goed, maar om 20:30 uur hadden de kijkers geen interesse meer in Volg je Me Nog?. Het programma scoorde slechts 477.000 kijkers. Te weinig voor een plek in de kijkcijfertop. 

Lees ook: RTL 4 haalt slecht ontvangen Volg Je Me Nog? uit de programmering 

Gelukkig voor RTL keerde een deel van de kijkers wel terug. 800.000 mensen zagen namelijk hoe Beau niet gepresenteerd werd door Beau van Erven Dorens, maar door Humberto Tan. De vaste gastheer van de show heeft namelijk corona, en kan daarom zijn laatste week niet meer afmaken. Volgende week start een nieuwe reeks van Jinek.

SBS6

Opvallend genoeg scoorde SBS6 beter op primetime. 675.000 mensen zaten klaar om te zien hoe Dries Roelvink en zijn zoons Dave en Donny het ervan af brachten op de knikkerbaan in Marble Mania. VI Vandaag was de lead van de zender: 889.000 kijkers schakelden daarop af.

Meer over