De kijkcijfers van zaterdag 24 november 2018

De TV van gisteren: Oh, wat een jaar! start met 1,4 miljoen kijkers

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Oh, wat een jaar! op RTL4 heeft zaterdagavond 1,4 miljoen kijkers weten te boeien. Het was daarmee het op een na best bekeken programma van de avond.

De start van het nieuwe seizoen, met leading lady Linda de Mol, is minder goed dan vorig seizoen. Toen debuteerde het programma met kijkcijfers tussen de 1,5 en 1,9 miljoen. Het 'retrotainment'-programma test de kennis van twee teams van BN'ers over een bepaald jaar. De winnaar krijgt een pot met guldens. Zaterdag stond 1980 centraal.

Art Rooijakkers pakt podiumplek

Door de mensen die hun tv hadden afgestemd op Oh, wat een jaar! scoorde ook Praat Nederlands met me van Art Rooijakkers goed. De quiz pakte de derde plek van de zaterdagavond met 1,3 miljoen kijkers. Het NOS Journaal van 20.00 uur voerde de kijkcijfer top 25 van Stichting KijkOnderzoek aan met ruim 1,7 miljoen kijkers.

Mindere avond voor SBS6

SBS6 kende een mindere avond. Het eerste programma dat in de lijst voorkomt, is Hart van Nederland (578.000 kijkers). Lachen om home videos trok 489.000 kijkers en stond daarmee op de zeventiende plek. De kwalificatie voor de laatste Formule 1-race van dit seizoen in Abu Dhabi (Ziggo Sport) werd gezien door 428.000 mensen.

Meer over: