Kijkcijfers zaterdag 12 december 2020

De TV van gisteren: Oh, Wat Een Jaar wint van Jeroen van Koningsbrugge

13 december 2020 08:43 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© RTL/William Rutten
Jeroen van Koningsbrugge mag dan in commandotraining zijn, de komiek kan nog steeds niet opboksen tegen het kijkcijfersucces van zijn oude RTL-programma Oh, wat een jaar. 

De nostalgische familiespelshow van RTL 4 wist op primetime ruim 1,5 miljoen kijkers te vermaken. Op datzelfde moment moest Jeroen op NPO 1 genoegen nemen met ruim één miljoen kijkers voor zijn Kamp van Koningsbrugge waarin hij zich ditmaal waagde aan een parachuttesprong. 

Even tot hier wint

Om 21.30 uur waren de kansen gekeerd. Even tot hier hield de eer van NPO 1 hoog door met 1,52 miljoen kijkers als beste uit de bus te komen. Niels van der Laan en Jeroen Woe waren daarmee een paar maten te groot voor hun Vlaamse collega Philippe die met zijn Geubels en de Hollanders één miljoen kijkers wist te vermaken. Zeker geen slechte score.

Wendy zorgt voor dip

SBS 6 heeft een minder rooskleurig verhaal. De slotaflevering van Wie het laatst lacht wist slechts een bedroevende 526.000 kijkers te vermaken. Ter vergelijk: voorafgaand aan Wendy van Dijks prijzige verborgen cameraprogramma scoorde het twee uur durende Lachen om home videos nog 503.000 kijkers. Om 21.30 uur maakte Gerard Ekdom de avond nog enigszins goed met 763.000 kijkers voor De Top 4000 Muziekquiz.

Meer over