Kijkcijfers van dinsdag 17 juli 2018

De TV van gisteren: Ollolai wint kijkers

18 juli 2018 08:28 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Roland J. Reinders
Zou RTL 4 een hit in huis hebben? Het dagelijkse programma Het Italiaanse dorp: Ollolai scoorde maandag bij de première al aardig en op dag twee ging het nog een stukje beter.
712.000 mensen schakelden in voor de tweede aflevering van Ollolai, waarin vijf Nederlandse stellen een vervallen huis in een verlaten dorp opknappen. En dat zijn hoopgevende cijfers. Misschien is het succes te danken aan herkenning.

Sterren houden huis

RTL 4 had nog een nieuw programma in de aanbieding. In Sterren houden huis knapten twee BN'ers het huis van een onbekende Nederlander op. Voorlopig liep de kijker nog niet warm voor dit concept onder leiding van John Williams. Slechts 427.000 mensen namen de moeite om in tv op 4 te zetten en herkenden ook de sterren (de vriendin van André Hazes en visagist Mika van Leeuwen) in kwestie niet.

De Slimste

De Slimste mens scoorde ook op dag 2 de pannen van het dak met 1,1 miljoen kijkers. Die zagen dat muzikant Pete Philly werkelijk niets wint en zelfs seconden cadeau kreeg omdat ze op waren. Dat was nooit eerder gebeurd.

Tour de France

Ook de Tour de France was zeer in trek, niet alleen De Avondetappe op de late avond, maar ook de etappe zelf, die over een paar joekels van bergen ging, werd midden op de dag door bijna 1 miljoen mensen bekeken.

Meer over