Kijkcijfers woensdag 3 juli 2019

De TV van gisteren: Ongelooflijke 5 miljoen kijkers voor halve finale Oranjevrouwen

4 Juli 2019 08:57 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
De Oranje Leeuwinnen zetten woensdag een fantastische prestatie neer door de Zweden met 1-0 te verslaan in de verlenging en 5 miljoen Nederlanders zaten voor de televisie. Daarmee is de wedstrijd Nederland - Zweden de best bekeken uitzending sinds de zomer van 2017.
Toen trok de EK-huldiging van de Oranje vrouwen 5,4 miljoen kijkers. Het was een moeizame halve finale tot Jackie Groenen het net wist te vinden in de eerste verlenging. De vrouwen spelen zondag in de finale tegen de Verenigde Staten. 

Pauw

Vergeleken bij de kijkcijfers voor het voetbal viel de rest natuurlijk in het niet. Studio France, na de wedstrijd, hield nog 2,4 miljoen mensen wakker en Pauw, dat door de verlenging pas om kwart over 1 's nachts eindigde, kwam nog tot 581.000. Toch werd het late tijdstip sommige mensen iets te veel. 

Obese

De natuurserie Dynasties op NPO 1 deed het goed met 749.000 kijkers. Obese op RTL 4 had het moeilijk tegenover de voetbalvrouwen. Ditmaal deed Senne haar best om veel kilo's kwijt te raken, maar dat lukte niet zo goed. 

Meer over