Kijkcijfers woensdag 7 april

De TV van gisteren: Oogappels scoort opnieuw heel goed

8 april 2021 08:01 | kijkcijfers | Door Demi Schoenmakers

© Mark de Blok

NPO 1 kan terugkijken op een geslaagde avond. Er zit dit keer geen uitgesproken kijkcijfercanon bij, maar op primetime was Oogappels de winnaar. Naar de derde aflevering keken 1,44 miljoen mensen.  

Voor de derde week op een rij trok ook De kinderen van Ruinerwold een hoop kijkers. Woensdag keken 1,4 miljoen mensen naar naar de documentairereeks van Jessica Villerius. In de derde aflevering vertellen de kinderen over het fysieke misbruik door hun vader. Ook ontmoeten ze voor de eerste keer in tien jaar de jongere kinderen. De aflevering heeft veel indruk gemaakt op de kijkers thuis. Op1 sloot de avond af met 1,15 miljoen kijkers.

Mooie avond voor RTL 4

RTL 4 beleefde ook prima avond. GTST wist 862.000 kijkers te boeien. Daarna kwam Chantals beauty camper. Hier schakelden 996.000 belangstellenden voor in. Vervolgens nam Art het stokje over. In Rooijakkers over de vloer ging hij op bezoek bij Ernst Daniël Smid en trok daarmee 957.000 kijkers. De talkshow van Beau eindigde de avond met dik een miljoen kijkers. 

SBS levert in

SBS6 moest wel wat kijkers inleveren. Dit keer geen Kinderen kopen een huis vanwege de voetbalwedstrijd van UEFA Champions League (1.019.000 kijkers). Daarna was Lange leven de liefde het best bekeken SBS-programma met 538.000 kijkers, gevolgd door Wordt u al geholpen met deze week 527.000 kijkers.  

Meer over