De TV van gisteren: Pauw en RTL Late Night nagenoeg gelijk op

28 september 2016 08:08 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Toch legt Pauw het op een haar na af tegen RTL late night waar Peter van der Vorst de Keuringsdienst van waarde nog eens dunnetjes overdeed en onthulde dat er veel gesjoemeld wordt met eten. Zo zitten er in zakjes oregano vaak gedroogde olijfboomblaadjes, wordt tonijn lekker rood gemaakt met bietensap en komt peperdure Australische bijenhoning doorgaans niet uit down under. Dat lesje voedselveiligheid werd gezien door 675.000 kijkers, terwijl 672.000 man klaar zat op NPO 1. Daar ontving Jeroen onder meer René van der Gijp om te praten over zijn nieuwe boek. Het werd een oprecht en emotioneel gesprek zonder onnodige sentimentaliteit.

NPO 1 wint van RTL 4

Op primetime bleek de NPO echter net iets populairder. De crime avond van het eerste publieke net trok een paar honderdduizend kijkers meer dan RTL 4. Zo scoorde Opsporing verzocht 1.17 miljoen kijkers tegenover Uitstel van executie met 908.000. Het verschil werd een uur later nog groter toen het echt een mission impossible was voor De tv makelaar om langs kijkcijferhit Opgelicht te komen. 726.000 mensen keken naar huizen, tegenover de 1.2 miljoen mensen die klaar zaten voor Jaap Jongbloed.

Maar wat is eigenlijk het verschil tussen Opsporing verzocht en Opgelicht?

NPO 3 heeft bescheiden score

In de luwte van de kijkcijferstrijd heeft NPO 3 een hele eigen dinsdagavond. Love me gender, de EO datingshow voor transgenders, was goed voor 164.000 kijkers. Daarna was het de beurt aan Sophie in de kreukels. 374.000 kijkers waren klaar voor Sophie Hilbrand en haar zoektocht naar mannelijke schoonheid en plastische chirurgie. In deze aflevering behandelde ze een groot taboe onder mannen: kaalheid.

Uiteraard ging Sophie ook voor dit onderwerp te rade bij bekende collega's. Gerard Joling was meer dan openhartig over het feit dat hij de natuur een handje heeft geholpen. Ook Jeroen Pauw gaf toe dat zijn dunner wordende krullenkop hem zorgen baart.

 

Meer over