Kijkcijfers donderdag 6 mei

De TV van gisteren: stuk minder kijkers voor Maxime en Montana in Petit Chateau

7 mei 2021 08:44 | kijkcijfers | Door Demi Schoenmakers

© Talpa
Nu de populaire realityserie Chateau Meiland is afgelopen, was I can see your voice donderdagavond voor het eerst de grote favoriet. Het nieuwe programma Petit Chateau trok  een stuk minder kijkers.

I can see your voice op RTL 4 trok dik 1,1 miljoen kijkers. Dit keer was Glen Faria te gast. Hij werd bijgestaan door zijn grote fan Farid. De twee moesten proberen om uit een groep van zeven mensen, de echte zanger van de valse kraaien te onderscheiden. Beau sloot de avond af met een 804.000 kijkers.  

Kijkers missen Martien

Donderdag ging het nieuwe programma van Maxime en Montana Meiland van start ops SBS 6. In dit programma gaan de zussen langs bij jonge gezinnen om de babykamer op te knappen. Maar met 'slechts' 783.000 kijkers blijkt Petit chateau een stuk minder populair dan Chateau Meiland. Het is een veelbelovende start, maar veel kijkers missen toch de gezellige en hysterische Martien.  

10 voor taal

Na Petit chateau konden kijkers genieten van een nieuwe aflevering van 10 voor taal. De afgelopen weken haalde dit programma rond de 800.000 kijkers, ook Harm Edens merkte een dip na de stop van Chateau Meiland. Donderdagavond stemden 618.000 kijkers op het taalprogramma af. 

Een goede redder 

Naast het nieuws scoort de NPO 1 ook goed met de natuurdocumentaireserie A perfect planet. Aangezien Dino's bezorgservice met Jandino Asporaat uitliep op een gigantische flop, greep de zender snel in. De komende vijf weken is de naar het Nederlands vertaalde versie van A perfect planet te zien en de eerste aflevering trok al dik een miljoen kijkers. Ook de herhaling van Droomhuis gezocht viel redelijk in de smaak met 794.000 kijkers. Op1 sloot de avond af met 718.000 kijkers.

Meer over