Kijkcijfers woensdag 5 mei 2021

De TV van gisteren: Bevrijdingsdagconcert goed voor 1,2 miljoen kijkers

6 mei 2021 08:28 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Voor het tweede jaar op rij vond het Bevrijdingsdagconcert in aangepaste vorm plaats. Niet buiten met hordes publiek maar binnen in een intieme sfeer. De kijker stemde massaal af op het stemmige spektakel.

NPO 1 had haar hele primetime programmering ingeruimd voor het concert dat door Stef Bos (foto) aan elkaar werd gepraat en gezongen. Maar liefst 1,27 miljoen kijkers waren getuigen van de viering van de vrijheid. Daarmee is het avondvullende concert het enige amusementsprogramma dat boven het miljoen wist te komen. Nadat traditioneel We'll meet again was gezongen sloot Op1 de avond af met 1 miljoen kijkers.

RTL levert in

SBS won het van RTL 4 op primetime. De halve finale van de Champions League tussen Chelsea en Real Madrid trok 879.000 kijkers naar de zender terwijl de tweede aflevering van De Bauers: bestemming onbekend het moest doen met 791.000 kijkers. Rooijakkers over de vloer met Rolf Sanchez strandde op 706.000 kijkers en Beau noteerde 798.000 kijkers. 

Kleine jongen sluit af

Het enige NPO 3 programma dat een plekje in de kijkcijfer top 25 wist te veroveren was het derde en laatste deel van Kleine jongen: het echte leven van André Hazes. 572.000 kijkers zagen hoe Rachel de laatste momenten van de volkszanger herbeleefde en emotioneel werd toen ze zijn lievelingsstoel weer zag staan. 

Meer over