Kijkcijfers donderdag 30 januari 2020

De TV van gisteren: Plots veel minder kijkers voor Jinek

Na twee bijzonder goede dagen moest Jinek het op donderdag ineens met veel minder kijkers doen. Op dinsdag en woensdag versloeg de talkshow van Eva Jinek haar concurrenten van Op1 nog glorieus, donderdag viel ze terug naar 613.000 kijkers.

Op1 had er 855.000. En daarmee is de talkshowoorlog nog lang niet beslist. Waarschijnlijk had de lage score van Jinek te maken met het programma dat eraan vooraf ging. Bij Jinek was dat De Bauers in Argentinië met 691.000 kijkers. Op1 werd voorafgegaan door Over mijn lijk dat goed was voor 1,1 miljoen kijkers. Wel sympathiek van Eva was dat ze haar kleding blijkbaar uitleent aan gasten. 

De wereld draait door

Ook deze donderdag deed De slimste mens het weer geweldig. De halve finale van de kennisquiz trok 1,5 miljoen kijkers. Na het Journaal van 8 uur was het daarmee het best bekeken programma van de dag. Ook De wereld draait door deed zoals gewoonlijk goede zaken. Matthijs van Nieuwkerk trok 1,2 miljoen kijkers met o.a. Marco van Basten als gast. 

DNA Onbekend

DNA Onbekend is natuurlijk al jaren oud, maar wordt sinds dit seizoen gepresenteerd door Dionne Stax in plaats van Caroline Tensen. De blondine trok veel kijkers met haar DNA-debuut op NPO 1: 1,1 miljoen. Al die kijkers waren over het algemeen zeer tevreden over Dionne. 

Meer over:

Reageren