De kijkcijfers van dinsdag 11 februari 2020

De TV van gisteren: Derde seizoen Ellie op patrouille wisselend ontvangen

12 februari 2020 08:05 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS

Ellie op patrouille beleefde dinsdag de start van het derde seizoen. De oud-politievrouw liep mee met het politiekorps in de Filipijnse hoofdstad Manilla en dat trok 763.000 kijkers.

Ellie Lust kreeg voorafgaand aan het seizoen de nodige kritiek te verwerken. Zo zou ze volgens een woordvoerder van mensenrechtenorganisatie Amnesty International kritiekloos ‘reclame maken’ voor slechte daden. Op Twitter vinden sommigen die kritiek terecht.

Niet kritiekloos

Toch heeft Ellie ook een hoop medestanders. En zelf is ze van mening dat ze laat zien wat de politie over de grens doet en dat daar nou eenmaal dingen bij horen die we in Nederland niet gewend zijn. "Ik loop mee met allerlei korpsen over de hele wereld en laat zien wat de politie doet en waar ze mee te maken krijgen. En dat doe ik ook in Manilla zo en dat is zeker niet kritiekloos. Ik vind het jammer dat dit op voorhand wordt geroepen", reageerde Lust in Shownieuws. Ellie op patrouille was overigens het twaalfde best bekeken programma van de dag.

Podium van de dinsdag 

De eerste plek was dinsdag weggelegd voor het NOS journaal van 20.00 uur, waar bijna twee miljoen mensen op afstemden. Het NOS journaal van 18.00 uur had met ruim 1,3 miljoen kijkers de tweede plaats in handen, gevolgd door De wereld draait door met ruim 1,2 miljoen kijkers. Daar deed Hugo Borst nogal wat stof opwaaien. Hij zou volgens de kijkers respectloos zijn geweest naar zangeres Ilse DeLange en presentator Matthijs van Nieuwkerk.

Talkshowoorlog 

Op1 en Jinek zaten dichtbij elkaar op de dinsdag. De talkshow op de publieke omroep trok 701.000 kijkers, terwijl Eva het met 648.000 kijkers moest doen.

Meer over