Kijkcijfers zondag 9 februari 2020

De TV van gisteren: 3,8 miljoen voor Heel Holland Bakt en Promenade scoort ook topcijfers

10 februari 2020 08:53 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© screenshot HHB
De finale van Heel Holland bakt scoorde zondagavond de pannen van het dak. Liefst 3,8 miljoen mensen zagen de thuisbakkers in actie. Op NPO 3 deed Promenade het onverwacht goed. 
Heel Holland bakt staat ieder jaar garant voor fantastische kijkcijfers en dat was dit jaar niet anders. 3,8 mensen zagen dat Anouk werd gekroond tot beste thuisbakker van dit jaar. Dat is een fractie minder dan vorig jaar toen HHB net niet de 4 miljoen aantikte. 

Promenade

Promenade was tot nu toe een culthit op NPO 3 met lage kijkcijfers. Maar Diederik Ebbinge mocht deze week bij De wereld draait door langskomen om aan de mensen met kijkcijferkastjes te vragen of ze alsjeblieft wilden kijken en dat had geholpen. De laatste aflevering van het satirische nieuwsprogramma trok 730.000 kijkers en daarmee is het vrijwel zeker dat er een tweede seizoen gaat komen. 

Wie denk je wel dat je bent?

En dankzij storm Ciara keken 3,4 miljoen mensen naar het Journaal van acht uur. En dankzij het succes van Heel Holland bakt scoorde ook Wie denk je wel dat je bent? met Joep van Deudekom en Rob Urgert topcijfers: 1,2 miljoen. Daar ging het dit keer over vleeseters versus vegetariërs. 

Meer over