De kijkcijfers van zaterdag 8 februari 2020

De TV van gisteren: Wie is de Mol? laat concurrentie hielen zien

9 februari 2020 08:41 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS

Wie is de Mol? trok zaterdagavond bijna 2,3 miljoen kijkers en daarmee was het AVROTROS-pareltje gelijk het best bekeken programma van de dag.

NPO kende sowieso een sterke avond, want met de journaals, Kassa, de Eredivisie en Hoogvliegers waren zeven plekken in de top tien voor de publieke omroep. Enkel het nieuws van 19.30 uur op RTL4, Deze quiz is voor jou en Wie ben ik? (782.000 kijkers) wisten een plek te bemachtigen in het toplijstje.

Linda de Mol levert fors in

Hoe positief dat ook klinkt, zo zal Linda de Mol met argusogen naar de kijkcijfers kijken. Want waar de opening van haar nieuwbakken quiz op de zender van haar grote broer nog 1,1 miljoen kijkers trok, moest ze het nu met 812.000 doen. De app bij het programma had evenals vorige week weer wat kuren. Niet iedereen kan daar even goed mee om gaan.

Klapje voor MolTalk 

Ook MolTalk kreeg een klapje te verwerken, maar dat had meer met de programmering te maken. De nabeschouwing op Wie is de Mol? werd uitgezonden ná Hoogvliegers en dat zorgde ervoor dat er maar 616.000 mensen op afstemden, waar vorige week bijna het miljoen werd aangetikt. De verdenkingen waren weer niet van de lucht.

Schaatsen scoort goed

De World Cup schaatsen in Calgary, Canada deed ook nog een flinke duit in het zakje. 763.000 sportliefhebbers zagen hoe Patrick Roest op de valreep nog een Nederlandse zege veiligstelde. Hij was op de 5000 meter 0,02 seconde sneller dan Ted-Jan Bloemen.

Meer over