Maar NPO moet beslissen...

NTR wil door met Promenade

6 februari 2020 11:48 | amusement | Door Jef Willemsen

© NTR/Wim Kluvers
Als het aan de NTR ligt, krijgt Promenade een vervolg. De talkshowparodie van Diederik Ebbinge krijgt echter pas een tweede seizoen als de NPO toehapt.

Daarmee is de toekomst van het satirische zondagavondprogramma nog ongewis, zo weet ook Diederik Ebbinge die bij DWDD opriep om te kijken naar het slot.

Kijkcijfers Promenade

Promenade zag acht weken geleden het levenslicht op NPO 3 in het tijdvak van Zondag met Lubach. Waar Arjen met gemak 1 miljoen kijkers haalt, lukte het Diederik en de zijnen niet om in de buurt van het half miljoen te komen. Promenade, in naam een subtiele verwijzing naar RTL Boulevard, is echter wel online geliefd en ook tv-critici zijn vol lof over het bij vlagen absurdistische halfuurtje. 

Kijkcijferkastjes

Het slot van Promenade moet komende zondag opboksen tegen de finale van Heel Holland bakt. Om de circa 1240 huishoudens met een kijkcijferkastje te paaien, liet Diederik in DWDD al doorschemeren een verrassing voor hen te hebben. Al was het maar omdat het thema van de laatste Promenade alles met bakken te maken heeft. 

 

De NTR laat weten na seizoen 1 om tafel te gaan met de NPO om de toekomst van Promenade te bespreken.

Meer over