Kijkcijfers zondag 19 mei 2019

De TV van gisteren: Recordaantal kijkers voor Songfestival-uitzending Pauw

Omdat Nederland voor het eerst sinds 44 jaar het Eurovisie Songfestival won, maakte Pauw een extra uitzending en dat sloeg aan. 2,3 miljoen mensen zaten klaar. En dat is meer dan Jeroen Pauw ooit eerder trok.
Pauw had een tafel met veel gasten. Natuurlijk was Duncan Laurence aanwezig, net als Ilse DeLange, commentatoren Jan Smit en Cornald Maas en oud-winnaars Getty Kaspers en Lenny Kuhr. Duncan zong ook nog zijn winnende liedje en kreeg hij een verrassing.

Married at first sight

Ook RTL 4 had een goede avond. Zo scoorde Married at first sight een mooie 1,4 miljoen kijkers. Kijkers hadden vooral een mening over Monique die haar kersverse echtgenote al op de eerste avond van de huwelijksreis dumpte omdat ze hem niet seksueel aantrekkelijk vond. 

College tour

Naar Eén tegen 100 op RTL 4 keken 1,3 miljoen mensen en Ellie op patrouille werd gezien door 1,2 miljoen. Op NPO 1 begon College tour met nieuwe presentator Matthijs van Nieuwkerk. Hij had advocate Bénédicte Ficq te gast en trok een hele keurige 1,2 miljoen kijkers. Matthijs kreeg wel de nodige kritiek op zijn interviewstijl.

Meer over:

Reageren