De kijkcijfers van zaterdag 18 mei 2019

De TV van gisteren: Ruim 4.4 miljoen Nederlanders zien Songfestivalwinst Duncan Laurence

19 mei 2019 09:21 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
De overwinning van Duncan Laurence tijdens het Eurovisie Songfestival leverde ook qua kijkcijfers een monsterzege op. Een slordige 4.4 miljoen kijkers waren getuige van de 3.5 uur durende ontknoping van het liedjesfestijn.

Met die score laat NPO 1 haar concurrentie mijlenver achter zich én verplettert 't de prestaties van vorig jaar. Toen zaten ruim 3 miljoen mensen klaar voor Waylon. Vooraf aan de avondvullende liveshow vanuit Tel Aviv was Op weg naar het Eurovisie Songfestival ook al goed voor 1.92 miljoen kijkers. In dat programma wensten BN'ers Duncan succes en toen de buit eenmaal binnen was, deden ze op Twitter uiteraard hetzelfde.

RTL scoort niet

Het valt niet mee om op te boksen tegen al dat Eurovisie geweld, maar RTL deed een dappere poging. De slotaflevering van Kees en co, die een uur voor de ESF finale begon, deed het nog meer dan aardig met 978.000 kijkers. Daarna speelde Paul de Leeuw live vanuit het Oude Luxor zijn theatershow Vette pech en dat is gezien de kijkcijfers wel een pijnlijk toepasselijke titel. Het tv-experiment werd gezien door slechts 316.000 kijkers. 

Vette pech

SBS scoort ook niet

Matige kijkcijfers op zaterdagavond zijn een wekelijkse realiteit op SBS. De Gordon tegen Dino show kwam niet verder dan 257.000 kijkers en welgeteld één tweet. Sketchshow Komt een man bij de dokter dook daar met 194.000 kijkers zelfs nog onder. Hart van Nederland scoorde 371.000 kijkers, bijna een half miljoen minder dan normaal. Terwijl de puntentelling in Tel Aviv nog in volle gang was, zagen 54.000 kijkers de herhaling van It takes 2

Meer over